Моделката Ивайла Бакалова обикаля институциите в търсене на необходимите докумeнти, за да си отвори собствена автомивка, научи HotArena.net.

Миската била обладяна от идеята да се включи в бизнеса с чистенето на коли. Брюнетката хлътнала в яма на столичния булевард „Владимир Вазов“ и изкривила предния мост на огромния си черен джип.

Тогава й хрумнало, че опцията с почистване на автомобили има огромни перспективи и започнала да се оглежда за терен. Открила изгоден парцел в „Лозенец“ и с приличен наем, пише в. „Всеки ден“.

Ивайла била принудена да се бори с бюрокрацията на дирекция „Транспортна инфраструктора“, която имала приемни часове само два пъти седмично.

Офисът бил на 6-ия етаж в стара сграда без асансьор и Ивайла с нечовешки болки в левия пищял три пъти ходила до службата безуспешно, преди да се сдобие с ценната хартийка.

Бакалова вече инвестирала 5 бона в мощна пароструйка и още 3 в прахосмукачка с пералня. Смятала да предлага лукс услуги в автомивката си – освен стандартното вътрешно и външно почистване, щяла да прави и пълна козметика на автомобила.