Някогашната "Мис България" Ивайла Бакалова проговори за травмата и дългото лечение след тежкия инцидент при участието й в "Къртицата" преди около два месеца.

Тогава тя беше изстреляна с катапулт при една от игрите в риалити шоуто и трябваше да се приземи върху вертикална мрежа. Ивайла обаче се оплете фатално в мрежата и кракът й се оказа счупен на шест места.

Самата тя споделя в интервю, че никога не си е и помисляла, че може да й се наложи да мина през нещо подобно, през толкова сериозна травма:

"Изключително сериозна травма. В онзи момент аз изобщо не бях запозната със сериозността на счупването, но от хора, които са наясно, разбрах, че това всъщност е една от най-сериозните травми. С времето осъзнах и какво точно се е случило… Страшно ми беше, но се стегнах. Мобилизирах се и всеки ден ходех по два пъти на рехабилитации. Нещата започнаха да стават по-добре и по-добре, но всичко това с цената на много труд, на много работа, на много болка. Никога не съм мислела обаче, че ще продължи толкова дълго във времето."



Относно обездвижването миската разкрива, че два месеца е носила протеза, която не е позволявала да движи крака си. Надявала се, че щом я свали, всичко след това всичко ще е наред. Но, уви, след нейното сваляне започнало най-трудното - мускулът бил отслабнал, а кракът атрофирал.

"Силно се надявам много малко хора да знаят и да разбират какво е това. През всичко се преминава. Принципно съм човек с много висок праг на болка, но толкова никога не ме е боляло. Дори не съм и предполагала, че толкова силна болка съществува…", проплаква мъжкото момиче пред "Шоу", пише blife.bg.