Ивайло Захариев е инициатор на поредната благородна кауза - сайт за хора с увреден слух, който стартира с „Под прикритие”.

Актьорът, когото гледаме като Мартин в кримисериала на БНТ е един от създателите на идеята. Автор на проекта е Христо Симеонов, който 10 години е живял в САЩ и представя идеята си напълно безвъзмездно.

БНТ застава зад благородната инициатива, която ще даде възможност на хората с увреден слух да ползват сайт с български филми, новини и публицистични предавания. Достъп до сайта ще имат само хората с тези увреждания.

Проектът вече има подкрепата на Съюза на глухите в България. Програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова потвърди, че БНТ ще поеме ангажимента да подкрепи и представи проекта в Министерството на труда и социалната политика, за да бъде той развит и финализиран, тъй като следващата стъпка е ползването на дигитално устройство към телевизорите за субтитри в реално време.

Ивайло Захариев и Христо Симеонов Двамата ще бъдат специални гости на Андрей Захариев в предаването „Неделя х 3” тази неделя от 13.00 ч. по БНТ1.

Те ще разкажат как се е зародила идеята, какви са личните им мотиви за развитието й, както и чия подкрепа търсят, за да довършат започнатото. Ивайло и Христо ще покажат и устройство за телевизор с нужния хардуер и софтуер, което са разработили за промяна на субтитрите в реално време. То ще бъде полезно за всички тези хора, които нямат достъп до интернет. Проектът няма комерсиална цел, но е много важен, за да направи телевизията и киното достъпни до хората с увреден слух.

Ивайло днес има премиера на постановката "Спасителят",  по която репетира от ноември. Написана е преди близо 15 г. от актьора Валентин Балабанов. В пиесата актьорът играе коминочистачът Спас. Героят му губи четката си в комин и тръгва да я търси, но попада на наркозависимо момиче. Освен премиерата Ивайло чака и хубава вест в Деня на влюбените, точно на 14 е е терминът на съпругата му Миряна и всеки момент трябва да даде живот на техния първи наследник.