Новият фолклорен албум на Иван Дяков и неговата дъщеря Ивана вече е факт. Дискът е озаглавен “И весел е мегданът”, защото носи позитивно настроение, каквото е посланието и на песните в албума.

CD-то включва 12 трака, част от които съвместни песни на обичания изпълнител и неговата дъщеря, а други - самостоятелни. Дуетните заглавия са “Сред село, на мегдана”, “Моме, Калино”, “Съдбата се повтаря”, “Великден” и “Речеш ли да се ожениш”.

Ивана представя четири самостоятелни песни, които със сигурност ще привлекат вниманието на почитателите на фолклорните ритми. Това са песните “Заспало девойче”, “Изгреяла месечинка”, “Дафино, моме” и “Подранила бяла Донка”, някои от които вече имат свои видеореализации, пише signal.bg.

Иван Дяков пък ще чуем с три свои изпълнения, от които едното е “Сватбарска китка”, включваща мелодиите “Играли девойчиня” и “Сватба правя”.

В ефира на телевизия “Планета Фолк” вече се излъчва и едноименна фолклорна програма с част от песните, включени в албума, както и техни отделни клипове.

Иван Дяков е щастлив, че песните се приемат изключително добре от публиката, а новият диск ще обогати музикалната колекция на всички почитатели на фолклора.