Тв продуцентът Иван Христов емоционално призна, че един от най-големите му грехове е, че е седнал зад волана добре почерпен и затова катастрофирал в боклукчийски камион.

Екранната половинка на Андрей обаче си взел поука от безразсъдната си постъпка, поискал сурово наказание от съда и успял да се промени, като станал по-отговорен и по-разумен.

„Направих голяма грешка в живота си, може би много грешки съм правил, но това беше една от най-големите. Имах огромния късмет да мина леко - нямаше ранени хора, слава Богу нямаше загинали. Единственото, което имаше, бяха счупени ламарини. Признавам - това е въпрос на страхотен късмет и на нищо друго. Господ в този момент беше с мен, за да ми даде да направя тази огромна грешка, след което да ми даде акъла да ме накара да се променя", сподели Иван в предаването „Преди обед" по Би Ти Ви, където тази седмица коментира актуалните теми от деня.

Той припомни, че заради катастрофата по негова вина е останал дълго време без книжка и е получил условна присъда от 7 месеца с 3-годишен изпитателен срок. „Този срок вече мина, така че в момента моето съдебно минало е чисто. Карам кола с удоволствие и супер внимателно. Никога не си позволявам да се кача зад волана пил", разкри водещият на „Фермата".

Инцидентът с Иван стана на 4 август 2008 г. рано сутринта в Стара Загора. Тогава той шофирал „Ситроен Берлинго" в центъра на Стара Загора, но минал в лентата за насрещно движение и се блъснал в движещ се боклукчийски камион „Ивеко". При проверката за алкохол дрегерът отчел 2,35 промила за Иван. Водачът на камиона бил чист.



Иван разказа, че още в първото съдебно заседание прокуратурата му предложила споразумение, чрез което да признае вината си и да получи по-лека присъда. „Аз отказах, за изненада на всички. Исках да се възползвам максимално от тази грешка. Предпочетох много по-тежко наказание. Беше ми предложено споразумение - подписка и отнемане на книжката за 6 месеца, ако призная вината си. Не исках да направя това, а исках максимално тежко да се опаря. След глупостта, която направих, законът в цялата му строгост се изля върху мен", сподели развълнувано в студиото продуцентът.

„Господ беше с мен и не контузих никого. Ако бях контузил някого, това тотално щеше да ме промени завинаги - че за една моя моментна тъпотия съм съсипал живота на някой човек. Нямаше да мога да преживея това. Слава Богу не се случи", каза с облекчение той.

Коментирайки предложените сурови наказания за пияни водачи, Иван каза, че е абсурдно да ти вземат колата, ако те хванат пил. Това просто не е приложимо и е малоумно, смята той. „Моята кола е на фирма, как ще я отнемат", зададе резонен въпрос продуцентът.

Като човек, който е преживял катастрофа по своя вина, Иван Христов даде своето мнение за налагане на строги санкции: „Когато те хванат вътре в колата, употребил алкохол, тогава се приема, че целта вече е да убиваш. Когато се возиш в колата и си употребил алкохол, ти превръщаш колата в недвусмислено оръжие. Не дай си боже, ако причиниш нараняване или не дай си боже, ако отнемеш живот, трябва да бъдеш санкциониран все едно си го направил с незаконно притежаван боеприпас", пише ''Всеки ден''.