За първи път в живота си тв продуцентът Иван Христов ще транжира теле.

Ще го направи на Роженския събор, който започва в петък, след което ще го даде на Ути Бъчваров, който ще приготви прочутото си телешко с манатарки.

Продуцентът ще меси и хляб, докато е по родопските поляни. Така практически ще представи тв форма̀та “Фермата”, на който той и колегата му Андрей Арнаудов ще са водещи наесен по Би Ти Ви.



Народни мотиви, каквито ще се изпълняват 3 дни на Рожен, ще присъстват и в шапката на предаването. Тя е направена от Дани Милев, който пише музиката за цялото шоу. Тепърва предстои работата по музикалните картини - мелодиите, които трябва да обрисуват емоциите на участниците като тъга и щастие.

Другият водещ - Арнаудов, още е на море и няма да присъства на събора, където най-малко 200 чевермета ще бъдат печени на открито. В петък Ути Бъчваров ще приготви родопско меню за 100 000 посетители, които се очакват - шилешко и агнешко с горски билки и огромна делва с родопски фасул. В събота по обяд той ще води състезание по транжиране на агнета и телета, когато ще се включи и Христов. На третия ден гостите и участниците ще опитат телешкия кебап с манатарки на Ути и курбан от огромния му казан.