Иван и Андрей се скрили в Солун след смъртта на Васа Ганчева, за която допринесе и раздуханата кампания срещу нея след техния видеозапис.

Това разкри издателят на в. „Всеки ден“ Мартин Радославов в студиото на „Гореща точка“ по ТВ7.

Иван и Андрей са избягали в Гърция, в Солун, след като Васа Ганчева почина от скоротечен рак, каза по време на гостуването си в „Гореща точка“ при Николай Бареков издателят на първия български ежедневен таблоид Мартин Радославов.

Той потвърди написаното в ежедневника, че тв режисьорката и медиен критик е развила скоротечен рак, в следствие на целия скандал около нея с видеозаписа, на който си иска пари, за да пише ласкави отзиви за предаването на Иван и Андрей. По думите му случаят е изключително неприятен, защото е недопустимо в журналистиката да се вземат пари под масата, но също така цялата случка не била просто показана веднъж-два пъти, а раздухана излишно и се превърнала в публичен линч и кампания срещу Васа.

„Васа направи гаф, но това не е гаф, за който трябва да плати с живота си“, категоричен бе издателят, за когото покойната също пишеше.

Той разказа, че в деня на случката му се е обадил Андрей Арнаудов, продуцент на „Станция Нова“, и самият Радославов го предупредил да имат предвид възрастта на Ганчева и здравословното й състояние, като пускат записа:

„Останах много възмутен от това, което ми разказа, но му казах – аз не ви се меся, но имай предвид, че това е 65-годишен човек“, каза издателят на „Всеки ден“.

Радославов разкри още, че скоро преди това Васа Ганчева е преживяла операция на жлъчката и още се е възстановявала, за което също информирал Иван и Андрей.

Издателят на „Всеки ден“ коментира още, че мотивацията да тръгне всекидневен таблоид е била, за да може да се публикуват ежедневните сензации и папарашки снимки, които, така или иначе, екипът на „Уикенд“ прави.