Това не е въпрос - или идваш да живееш с мен, или край. Преди 8 г. след 2 седмици познанство 22-годишният Иван, който по това време води "Сблъсък" по Би Ти Ви, поставя ребром условието си на 3,5 г. по-голямата от него Вихра. По това време тя работи като редактор в предаването на Миглена Ангелова "Искрено и лично" в същата медия.

Малко преди да чуе ултиматума обаче, Вихра вече е побързала да отговори:

В никакъв случай след като синеокото момче заговаря за края, Вихра се сепва: Чакай, чакай малко. Е, добре. Тя склонява, някак на шега. И до днес обаче не съжалява.

В началото Иван е бил доста по-припрян, тя го е опознавала и заобичвала постепенно. Съвсем скоро, на 22 август, пред 130 гости на северния бряг на Черно море тя ще каже "да" на Иван. Малкото кокетно селце Крапец и неговите 2 частни хотела ще посрещнат приятелите на бъдещото семейство за веселата церемония.

Двамата от години прекарват по цял месец с родата в селцето. Затова и се спрели на него за сватбата.

Женим се точно навреме, защото вече съм убедена, че се познаваме добре, отсича Вихра. Двамата имат 5-годишна наследница - Ава. Тя всъщност е най-ревностният инициатор мама и татко да вдигнат щур сватбен купон. Мамо, ти кога най-сетне ще облечеш булчинска рокля, не спира да пита малката. Тя също ще бъде с рокля, подобна на булчинска, но с кройка като на принцеса, издава майка и. Затова палавницата с нетърпение очаква тържествената церемония.

Кметът на Каварна Цонко Цонев ще влезе в ролята на длъжностното лице по гражданското състояние.

Т.е. ще сключи гражданския брак. Църковният ще бъде в селската черква, която от 30 години стои заключена. На 24 май т.г. от кметството специално отворили прашасалите й порти, за да я стегнат за събитието на годината в Крапец.

Вихра харесала рокля от колекцията на "Романтика" на дизайнерката София Борисова, докато снимала рубриката си "Отчаяни съпруги" по Нова тв.

Дълго време разглеждах рокли за булки и нищо не ми допадаше, но когато донесоха роклята, казах в ефир: Вито, това е тя, това е моята рокля. Витомир Саръиванов, също водещ, веднага подал реплика към бъдещия младоженец:

Ванка, сега ще питам колко струва Вихра обаче толкова я харесала, че отсякла: Нали си приятел, колкото и да е, ще помагаш. Дизайнерката София Борисова обаче подарила дрехата на младоженката с пожелание за късмет и щастлив брачен живот.

Вихра разказва, че роклята прилича на одежда на старогръцка богиня. Цветът й бил с няколко нюанса по-тъмен от снежнобялото. На талията имала колан, опасан с камъчета. Затова няма да нося бижута, казва тя.

Мира Добрева, докато гостувала в предаването на рождения ден на Вихра, й
подарила обеците от своята сватба. Защото знае колко много харесвам сватбата й. Взех ги, но назаем, за да може тя някой ден да ги даде на дъщеричката си Лори, когато сложи сватбен воал, обяснява булката.

Кумове на сватбата ще бъдат сестрата на Вихра - Елина, и най-верният другар на Иван - Андрей Арнаудов. Елина е с 3,5 г. по-малка от сестра си и ще долети заедно със съпруга си от Франкфурт. Там двамата, след като завършили икономика, се установили да живеят. Андрей се развежда по взаимно съгласие с нежната сръбкиня Даниела. Тя партнираше като водеща на Вихра в "Отчаяни съпруги" в предаването "Станция Нова", продуцирано от двамата съпрузи - Иван и Андрей.

Сред гостите на сватбата ще бъдат Васил Найденов, фолкпевицата Мария и колежката й Есил Дюран, Фънки, Миглена Ангелова, Нико Тупарев, Ники Николов и други.
Младоженецът все още няма никаква идея как ще изглежда и какво ще облече на най-тържествения ден в живота си. Важното за него е, че жените в живота му вече са направили своя избор. Не са мислили и за сватбено пътешествие.

Искаме да направим морски купон и всички да се напием дружно за наше здраве, пожелава си Вихра. Според нея най-важни са здравето и любовта. Сега признава, че с всеки изминал ден разбира колко много обича Иван. Но чувствата е по-добре да узряват с времето, отколкото да се влюбиш от пръв поглед, да изгориш и след време да се разделиш.

Аз пък я заобичах почти веднага, не крие Иван. Той все още си спомня първата им среща. Тя го впечатлила с погледа си. Харесах очите й и ми стана ясно, че тя няма да бъде случайна жена в живота ми, спомня си водещият.

А първата им среща била в студиото на предаването "Чай" по БНТ. Там Вихра работела като репортер, а Иван и Андрей дошли да снимат репортаж. По-късно двамата се засекли в Би Ти Ви и станали гаджета. Аз знаех, че той ме харесва, от един приятел и от начина, по който се държеше с мен, кокетно разказва брюнетката. Възрастта му обаче й се струвала неподходяща за нея, докато един ден шефката й Миглена Ангелова не я попитала: Защо не излезеш с Иван, той те харесва и е добро момче?

Година по-късно Вихра разбрала, че иска да има дете от него. "Преди това не изпитвах никакви майчински инстинкти, дори не си играех с децата на приятелките ми." Смята обаче, че преди да минат под венчилото, двойките задължително трябва да поживеят
на семейни начала и да се тестват дали могат да делят личното си пространство в едно жилище или не.

"Не помня защо преди 8 г. така ребром и поставих въпроса. Вероятно съм искал да се направя на интересен. Или пък след цяла година сам под наем съм си я искал у дома", казва Иван. Но за цялото това време нито за миг не е помислял, че Вихра може да я няма до него.

От 15-годишен води бурен живот и на 22 г. вече е бил уморен от еднообразието на купоните и заведенията. Затова поискал сериозна връзка с Вихра.

Тя си пожелава животът й да остане все такъв, какъвто е в момента. "Искам единствено здраве и да се разбираме, а всичко останало е въпрос на усилие и труд." След 10 години си се представя с още едно дете, при това момче. Иван пък се вижда с общо три хлапета. След 30 години тя иска да обикаля света, а той настоява да имат къща с домати.