Един от най-популярните и успешни български рок музиканти – Иван Лечев, ще седне на четвъртия треньорск стол в четвъртия сезон на най-очакваното шоу през 2017 по bTV - „Гласът на България”.

Той ще се впусне в търсене на новия „глас на България” като един от менторите в шоуто и ще премери сили с Владимир Ампов – Графа, Поли Генова и Камелия. Първият етап от кастингите вече започна, а утре – 30 ноември, предстоят кастингите във Варна и Бургас. Повече информация за тях има на glasat.btv.bg.

„Аз се учудвам колко много талантливи хора има в България. Нашата страна няма край откъм природа и таланти. Със сигурност обаче, когато дойде моментът да избирам, ще предпочета човекът, който има по-запомнящ се тембър. Ако не пее правилно, със сигурност може да се научи. Но най-важното за мен е това, което отличава даден артист от друг. ” – споделя Иван.

Относно надпредварата между тях музикантът разкри, че ще му е изключително трудно, тъй като „двама от тях много ги обичам, а сега трябва да се борим. В едно от първите парчета на Поли Генова аз свиря, с Влади се познаваме от много години, както и с баща му. Единствено с Камелия се срещаме за първи път, но борбата си е борба, приятелството си е приятелство”.

Иван сподели пред Антон Хекимян в какво се изразява по-голямата трудност днес да се прави музика, защо не иска и малкият му син да се занимава с музика, както и какви са музикалните проекти, върху които работи в момента.