Китаристът Иван Лечев призна, че през съзнателния си живот на популярен музикант не се е изкушавал от наркотиците и е опитвал само марихуана.

„Да си призная, не ми хареса особено. Виж, аз много обичам да пия вино. Дори имам диплома за сомелиер.”, сподели пред Нова тв майсторът на тънката струна.

Преди броени дни Лечев навърши 60, а тази година ще празнува и друг юбилей – 40 години от създаването на ФСБ. С Румен Бояджиев и Константин Цеков обаче не са обсъждали начина, по който ще отбележат подобаващо събитието. В редиците на най-успешната ни прогресив-рок група Лечев се влива през 1975 г.

„Те вече имаха два албума, а аз бях на 21, все още млекопитаещо. Всичко, което съм научил за рока, е от тази група. ФСБ е част от гръбначния му стълб, то ме направи човек.”, откровен е Иван.

С четири брака зад гърба си китаристът казва, че най-накрая е намерил сродната си душа в лицето на Жени Александрова. С актрисата имат и 4-годишен син- Константин. Лечев отсега вижда бъдещето му в чужбина, където батко му – 27-годишния Иван, вече гради успешна кариера на финансист.

„Най-щастлив съм сега, с Жени. Тя е изключително добро и талантливо същество. Най-трудно ми беше когато се развеждах с майката на първия ми син, Оля (б.а. от „Трамвай N 5”). Бяхме два остри камъка и аз повлякох крак за раздялата. Има хора, които 40 години живеят с една жена и въртят по 10 любовника, но аз съм в другия отбор. Предпочитам честните отношения.”, казва Лечев.