С класически южмоамерикански банички емпанадас и ободряващ чай мате Иван Звездев посрещна гостите на аржентинска кулинарна вечер с присъствието на посланика Н.Пр. Алберто А. М. Труеба и съпругата му г-жа Карина Томасини.

Освен че сготви пред публика класически рецепти от аржентинската кухня, в софийския латино оазис La Cubanita
кулинарната звезда успя да потанцува и латино в компанията на Алфредо Торес.

Звездев показа какво представлява същинският аржентински лайфстайл, който е наситен с купони до сутринта, гарнирани с разпалващо страстите вино, песни, танци и безконечна веселба. Именно заради това, кухнята на Аржентина е изключително енергизираща, за да може неуморният парти народ да се презарежда със сила след часовете на удоволствия.

Иван Звездев, който дълго е живял в латиноамериканската страна, откъдето се е научил и на много от кулинарните си майсторлъци, показа как се приготвя характерния за южноамериканските ширини чай мате. Това е най-популярната ободряваща напитка за района, често заместваща кафето и възвръщаща силите. Кулинарният специалист приготви и типичните за Аржентина банички с телешка кайма и маслини емпанадас, с които семействата традиционно посрещат гости.

В специалното за вечерта меню присъстваха още аржентински равиоли Sorrentinos с различни видове сирена, класическото национално ястие Locro от млечно телешко и любимата бисквитена торта на аржентинците Dulce de Leche.

Партито с Иван Звездев постави началото на поредицата „Латиноамерикански кулинарни вечери“, по време на които най-известните готвачи у нас ще демонстрират вкусотии от страните в Латинска Америка. Целта на тези вечери е да се популяризира латиноамериканската култура и нейните традиции у нас от една по-атрактивна и вкусна гледна точка. Предстои бразилска вечер с шеф Ради Стамболов.