Броени дни след като се завърна в ефира на bTV като съдия в „Мама готви по-добре” Иван Звездев замина за Корея.

Феновете на кулинаря обаче могат да бъдат спокойни - той не е избрал нова дестинация за емиграция вместо любимата му Аржентина. Бившият кадър на цирк „Балкански” избра страната на Псай за втори меден месец, а със съпругата му Юлияна
започнаха романтичното си пътешествие още на борда на самолета.

Екипът на авиокомпанията ги изненада с торта, шампанско и ръчно изписана картичка по повод празника.

Звездев и съпругата му са заедно от 20-годишни и бракът им е за пример, смятат техни близки. Радват се на три деца, като през септември омъжиха първородната си дъщеря Даниела. Оказва се, че този втори меден месец има предистория. „С тази цел отидохме на сватбено пътешествие в Аржентина веднага щом подписахме – да си направим бебе. Съпругата ми забременя, дъщеря ни се роди в България и пак се върнахме в Аржентина. Местните питаха:“Каква е дъщеря ти – българка или аржентинка?“, и аз отговарях: “Българка, правена в Кордова“, разказа за „Монитор“ Звездев. Той не отрича, че се замисля да се завърне отново в родината на Марадона, за да поживее отново там с домочадието си.

Причина за това е бюрократщината, която вече четвърта година му пречи да усвои къща в Панчарево, закупена с цел отваряне на ресторант.

„Ако жена ми ме подкрепи – тръгвам веднага, държавата може да е латиноамериканска, но там има здрави закони.”, категоричен е Иван. В неготвата работилница за вкусове, която до скоро бе декор на „Кухнята на Звездев”, Юлиана не стъпва. С мъжа й
имат негласно споразумение, че той ще готви вкъщи, а тя ще взема решенията за интериора на дома, тъй като Зведзев определя вкуса си като „кичозен”.

„Когато се роди дъщеря ни с жена ми сме били 20-годишни. Когато за първи път ми я дадоха, се притесних, защото ми се стори грозна. Казах си:“Леле, как ще я омъжа?“. Представях си я пъпчата, зъбата. Според жена ми беше прекрасна. Така и стана. Просто бебетата са с едни петна и люспи, които отначало стряскат. Когато се роди третото ни дете - Иван, жена ми държеше да съм с нея през цялото време. Очаквах крясъци, напрежение, а то една тиха обстановка, и по едно време стана паника и се скупчиха около еня. Бях втрещен как бъркат на бебето в гърлото с едни сламки“, добавя още той.