“Не давам да се даваме”, новият самостоятелен албум на Ивана, е на финалната права към многобройните и почитатели.

В духа на добрата традиция урожаят да е наесен, Ивана ни поднася плодовете на една музикална реколта, узряла напълно през горещите летни дни - 14 песни в албума “Не давам да се даваме”.

“През лятото почти не съм почивала. Близо месец и половина подготвях нови неща и записах 3 видеа и един албум “Не давам да се даваме”. Албумът включва все песни, които съм искала за изплача, песни , които исках да изпея. Не се оплаквам, че не почивах. Когато правиш нещо с удоволствие и желание, то си е като почивка. Така, че лятната ми почивка беше в студиото в Димитровград и на снимачните площадки из цяла България”, със задоволство признава Ивана.

Новите композиции в албума са 9, като две от тях - “9 години” и “Жал ми е, дъще”, са свързани в тракийска хороводна китка.

”Ало, мамо” е песента, с която Ивана поднесе новината за албума “Не давам да се даваме”. Създадена като носталгична изповед, “Ало, мамо” грабна сърцата на всички българи, явно във всяко семейство има гурбетчия. “Благодаря ти, Господи” е уникална песен, създадена по притча - идея на Мариета Ангелова, по музика на виртуозния кларнетист Нешко Нешев, а в песента е вмъкнат и епически речитатив, характерен за някои фолклорни региони. Две от новите заглавия: “Ако си мъж” и “Твойта майка” са палаво-игриви, на моменти дори иронични, и показват размаха на купонджийската страна на певицата. Други две - “Пак на наш’то място” и “Чаша живот” подчертават балканския характер на водещите фолклорни мотиви, пише planeta.tv.

В албума Ивана е включила и 4 познати заглавия, без които просто не може: “Отворете си сърцата”, “Усмини се”, “Не давам да се даваме” и “Ех, любов”. Те са записвани през последните 4 години, обикнати са от почитателите на Мегазвездата и биха липсвали за завършената цялост на музикалния й портрет.

Като цяло, песните в албума “Не давам да се даваме” стоят съзвучно в няколко групи, подчертаващи различните особености на “стила Ивана” - силно фолклорно начало, магнетична модерна линия, ефектни балкански заигравания, но всичко това е перфектно омешано, като апетитна гозба за душата, приготвена вдъхновено и талантливо от Ивана и нейния екип.

И още нещо, важното в уникалния стил на Ивана, в което вероятно се крие трайният й успех - всяка отделна песен има своя собствена музикална физиономия, която я прави различима и неповторима - лесно е да я запомниш, трудно е да я забравиш.