Както стана ясно, Ивана е един от треньорите в новото музикално шоу на bTV "Гласът на България", заедно с Миро, Кирил Маричков и Мариана Попова.

"Първият въпрос, който си зададох и който зададох и на Евгени Димитров, беше: "А ако лицето зад мен е например много възрастна, не е в тези години, в които очакваш да е и в същото време е много пълна?” Той каза: "Това искаме, това искаме да се случи” – гласът да те развълнува, да те накара да се обърнеш. Визията е важна, няма какво да се заблуждаваме, че визията не е важна, особено в поп фолка. Не, че няма случаи, в които не сме с манекенски размери, но е успешна формулата, но като цяло няма какво да се заблуждаваме”, каза Ивана в студиото на "Тази сутрин”, пише btv.bg.

Певицата сподели, че според нея, треньорите не трябва да променят стила и начина на пеене на участниците.

"Ти трябва само да го доусъвършенстваш. Това е хубавото на формата, че няма да го караме от поп фолк да пее соул или джаз и обратното. Това ми хареса, като различен музикален формат, защото досега - дайте от всичко по малко и накрая една голяма каша”, каза още певицата и допълни още:

"Навих се за този формат, защото не си само част от журито, което само казва "да” или "не ми харесва как пееш” – ти си част от проекта. Аз работя с тях. При всички положения, колкото и да се опитвам да бъда обективна, в един момент няма да мога, защото в едното от децата да кажем ти виждаш характер, в другото виждаш глас, в третия виждаш, че е силен в определена насока. В един момент тези хора ще трябва да отпадат и идва втория етап, в който се прави един звезден треньорски отбор. Тогава аз мога да поканя помощници. В такъв момент бих се доверила на най-близките си хора – на дъщеря ми, на хора, които са обективни, защото те (участниците) ти стават като твои деца и на мен ще ми бъде много трудно да кажа на някого да си върви.”

"Откакто ми предложиха този формат съм си представяла много пъти какво ще се случи. Много е лесно на зрителя и на нас, когато видиш едно лице – то ще те завладее с визия, с поглед. Вие сте зрители, вие ще виждате и ще кажете: Как може сега Ивана да не избере тази, виж колко е хубава? Аз няма как да го видя. Аз трябва да настръхна, да се развълнувам единствено от този глас. Ако този глас има тембър, обем, може да няма пет октави, но ако е техничен, ако този глас ме накара да изкрещя "Да, това е” – независимо дали е мъжки или женски", разкри критериите си Ивана.



Тя сподели, че вече и се е случвало да изкрещи "за” някой глас – когато чула преди години Софи Маринова. "На една много стара касетка – "Стари рани", тогава наистина изпищях и си казах, че това е убийствен глас. Имало е такива случаи, но е много малко времето. За 90 секунди трябва да направим избор. Това е времето, в което трябва да преборя Миро, Мариана и Кирил Маричков, ако харесаме един и същи глас. Ако и четиримата харесаме един и същи глас, тогава той трябва да ни избира.”

Певицата, която това лято ще влезе в ролята на треньор, обясни, че "Гласът на България" ще бъде позитивно предаване. "Такова, каквото беше "Великолепната шесторка". Никакви моменти, в които да злепоставяш изпълнителя. Доколкото знам от Евгени Димитров, всички подбрани са много пеещи. Ще бъде много трудно”, подозира певицата.

"Организаторите държат нещата да са съвсем естествени и колкото по-малко знаем, толкова по-добре, според мен. Не искам да знам какви песни ще има зад мен – дали ще бъдат поп фолк, дали ще бъдат поп, рок и т.н. По-добре да не знам. Най-хубаво е, когато реагираш спонтанно”, смята Ивана.

Певицата сподели, че "Гласът на България" е основният й ангажимент това лято, но продължава да мисли и за музиката си, като в момента избира коя нова песен да пусне.

"Сезонът е такъв, че всеки гледа да пусне някакви бързи парчета. Аз съм предубедена малко. При всички положения ще пусна някаква песен, но ще е по-умерена. Ако следите нещата, през последните години се опитвам да се дистанцирам от кючека, защото не ми харесва, защото съм го правила преди 10 години. За продажби няма какво да говорим. Ако искаш да работиш в нощните клубове - да, прави такива парчета, там е без значение след 2 часа дали ти ще пееш за това или за онова. Но аз искам да работя пред голяма аудитория, искам да пея на празници на градовете, искам да пея на частни мероприятия, искам да пея пред хора, които наистина ме слушат”, сподели певицата.