Ивана наскоро предприе благотворителна инициатива в подкрепа на бедстващите от наводненията във Варна и за много кратко време събра парични помощи, които дари на пострадалите.

Тя е категорична, че не усеща постъпката си, като героизъм или нещо изключително.

“Искаше ми се този път да застана с лицето и с името си, защото, ако мога да заразя още пет човека да направят същото нещо, това за мен е достатъчно. Защото никой не знае какво го чака и какво може да му се случи в даден момент” - обяснява фолк звездата в "Автограф".

Тя е впечатлена от силата и здравия български дух, които е видяла у пострадалите.

“Такъв дух не съм виждала от много дълго време. Хората, с които се срещнах във Варна, в Килифарево и в Добрич, бяха усмихнати, щастливи и с чувство за хумор. Те ме срещаха и ми казваха: “Нищо не ми трябва, моето момиче. Само да виждам слънчевия лъч. Аз съм жив, това е най-важното. Тези хора имаха дух" -, споделя певицата.

“Имаха сили дори да се шегуват и ми казваха: “Това, че ти дойде до тук и аз те видях на живо... Е, то това голяма работа, да ти дойдат на крака”, припомня си още тя.

Ивана си дава сметка, че може би в първия момент след паниката, когато хората са били притеснени и изплашени, са били други вълненията и емоциите им, но една седмица след това тя вижда, че те приемат бедствието като един вид урок и като нещо, което е трябвало да се случи, за да осъзнаят и оценят какво е това да си останал жив, пише signal.bg.