Кралицата на попфолка Ивана няма как да забрави абитуриентската си вечер, пише "Марица". Всяка година през май пее на балове, които я връщат във времето, когато и тя е чула последния училищен звънец. „За Айтос, в който съм родена, абитуриентските бяха истински празник. Минаваше се през целия град, за да те огледат от всички страни, да коментират тоалета ти, да преценят дали кавалерът ти е с авторитет. Голям цирк беше“, спомня си певицата.


В онези години нямало скъпи коли и всичко се въртяло около тоалета. Дори фризурите и гримът нямали значението, което младите им придават сега. Баловете не били тип „сватба“, а се изразявали в кратка почерпка у дома с роднините. „Купихме роклята в последния момент. Нямаше голям избор. А и попфолкът не съществуваше - нямаше откъде момичетата да копират модели“, смее се Ивана, която блеснала в синьозелена рокля с миди дължина.

Не била съвсем по мярка, а и подплънките идвали възшироки. Прическата пък била на косъм от провал. "Подстригах се и се накъдрих, но не постигнах търсения ефект. Приличах по-скоро на леля ми от 20-те години, отколкото на модна икона", шегува се певицата.