Ивана, която беше член на журито в един от сезоните на „Гласът на България”, разкри че е получавала покани за „ВИП брадър”, но е отказвала участие.

"Получавала съм, но не бих влязла в какъвто и да било риалити формат. Не мисля, че целият ми личен живот трябва да бъде изложен на показ. Откровен човек съм и давам достатъчно информация за себе си, даже много пъти си казвам: „Това трябваше ли да го споделям?” Аз не започнах кариерата си с идеята да бъда запомнена със скандали – това е най-лесно, знаете. Предпочитам да има друго, за което да ме харесват или да не ме харесват (смее се)" - казва тя в интервю за "Труд", цитира Signal.bg.

Според нея повечето от по-новите музикални звезди не си дават сметка как музиката им влияе на техните фенове.

"Кой ще седне да се занимава да мисли? Мисленето, четенето – това е работа, това е процес и не е за всеки (смее се). Не им създавайте излишни трудности (смее се). Сега основните вълнения на повечето са „дали съм хубава във фейсбук” и „колко лайка имам” - откровена е тя.

Убедена е, че всеки трябва да намира време да се вслушва във вътрешния си глас, защото: "Колкото и книги да изчетеш, колкото и чужди мисли да приемеш за свои, май истината е друга – отговорите на всички въпроси са вътре в нас. Но е трудно е да ги чуем, защото в душата ни е хаос. Живеем бързо, храним се бързо, обичаме бързо… А на вътрешния глас, на интуицията им трябва тишина, мир и хармония, за да ги чуеш. На това се уча или поне се опитвам. Е, признавам, не всеки път ми се получава".

"Вярвам, че има една сила, която е много по-голяма и по-велика от нас. Някои я наричат Бог, Вселена… нещо, пред което се смалявам и заставам на колене. Вярвам, че няма случайни неща и всичко, което ни се случва в живота, са уроци. Вярвам също, че когато се освободиш от очакванията, идва истинското щастие" - категорична е звездата.

Някои от дъщерите на популярните попфолк изпълнителки избраха също да станат певици, докато дъщеря й Теодора предпочете да стане режисьор.

"На човек е даден личен избор. Това, че си родил, отгледал и възпитал едно дете, не те прави собственик на живота му. Разбира се, сега вече разсъждавам така. Преди 5 години исках дъщеря ми да знае три езика, да има сериозна професия, да учи право, едва ли не на 20 години да е вече завършена като личност. Да, ама не! Теодора записа едновременно и право, и режисура, за да ми угоди. След по-малко от година видях детето си тъжно, уморено, без грам живец в очите. Тогава сякаш изведнъж пораснах и осъзнах, че това са моите нереализирани амбиции, а не нейните. И дотук приключихме с правото. Сега е отдадена на това, което наистина прави с удоволствие. Казах й: „Едно нещо не те ли прави щастлива – не чакай дълго, просто бягай…” - обяснява Ивана.