Ивана остана вярна на традицията да пее пред своя публика на откриването на фолклорния фестивал „Славееви нощи” в Айтос.

Любимката на айтозлии излезе на сцената в разкошна бяла рокля, гарнирана с червено и зелено, с цветовете на трикольора бяха и вратовръзките на музикантите от оркестъра й.

Ивана остана на сцената близо 3 часа и изпълни най-знаковите си хитове. Ръкопляскаха й кметът на Айтос Васил Едрев – домакин на събитието, колегата му от Камено Стефан Бонев, народните представители Диана Йорданова и Иван Вълков.

"Славееви нощи" е със славата на най-стария фестивал за автентичен фолклор в региона. Празниците са инициирани през 1968 г. от композитора Филип Кутев, роден в Айтос. Приживе, Кутев е почетен гост на всички издания на "Славееви нощи" до 1982 г.

Фестът има състезателен характер. Утре ще станат ясни победителите. Наградният фонд е осигурен от Община Айтос и спомоществователи. На класираните участници на първо, второ и трето място в трите възрастови групи – до 14 години, до 18 години и над 18 години, в отделните категории се присъждат парични награди.

Своя награда връчва и кметът Васил Едрев. Местният Ротари клуб отличава най-ярко младо дарование. Приз получава и най-малкият участник, който изпълнява песен на Филип Кутев.