“Певица на народа“ означава много за мен.'' Това признава Ивана в свое телевизионно интервю за предаването “Комбина“ и пояснява, че това признание тя приема като доказателство, че е успявала и успява да прави песни, които по някакъв начин влизат в душата на човека.

Тя е откровена, че по отношение на музикалните си изяви, целта й като изпълнител сега не са нощните клубове, а празниците на градовете, където има голяма аудитория и хора, пише Planeta.tv.

Ивана разказва и за многобройните си участия в чужбина и за това, че нещата през годините са се променили.



“Основното обаче си остана българската народна музика, която е в основата на целия репертоар – няма българска вечер, в която да не се изпее македонска музика, да не се изпее “Бялата роза“ на Славка Калчева, да не се изпее право хоро...“, разказва Ивана.

Тя сякаш е открила, че човек да намери Родината си понякога не е свързано с родното му място, а с това къде са хората, с които се чувства щастлив. Самата тя признава, че в последните години се опитва да живее в хармония със себе си - да прави нещата, които на нея й харесват и да се обгражда с хората, които на нея са й интересни.