Ивана е щастлива, защото е от изпълнителите, които могат да се похвалят с цял списък емблематични песни.

Неминуемо при споменаването на нейното име няма как да не го свържем с “Шампанско и сълзи”, “Нещо неТипично”, “Празник всеки ден”, “Ние сме номер едно”, “От извора”, “Ало, мамо”, “Като на 17”, “Ще ти взема всичките пари”, това са песните без които не минава нейно участие.

Пред водещата Петя Костуркова и д-р Хари Янакиев, които бяха зад кулисите на концерта “15 години телевизия Планета” певицата разказва за 17-годишния си път в “Пайнер” и за своите 15 години в музикалната медия. Ивана споделя, че за нея е изключителна чест да открие за втора поредна година концерта за рождения ден на любимата телевизия “Планета”:



“Много е трудно да се открие един концерт, когато публиката е още неподготвена и трябва време да се подгрее. Трудно е, но усещането, че си взривил тази многохилядна публика... E, няма такова усещане!”

На този етап от своята кариера Певицата на народа иска да прави по-сериозни парчета, по-музикантски, песни като “Ех, любов”, например. На въпроса дали има рецепта как да задържи любовта на публиката и да има толкова много почитатели от различни поколения, Ивана отговоря така:

“Аз нямам рецепта и не знам дали някой има. Може би, е комплексно, защото хората те приемат, не само като изпълнител, но и като характер. Аз съм безкрайно искрена и това ми личи. Всичко това създава един образ в уважаемия зрител, който те прави обичана от публиката. Благословена съм от Бога за тази чест!”.