Бесарабските българи в Молдова имат големи сърца, изпълнени с родолюбие и патриотизъм.

През годините те са успели да съхранят българските традиции и обичаи, и да закърмят с тях своите деца. Може би затова и концерта на Ивана в Тараклия, Молдова, предизвика такъв фурор сред жителите на градчето.

Почти всички се събраха, за да аплодират голямата българска певица, а тя със своите песни успя да ги просълзи и да ги развесели едновременно - точно така, както пее и в песента си “Шампанско и сълзи”.

“От извора”, “Ако си мъж”, “Йовано, Йованке”, “Назад, назад, моме Калино”, “Не давам да се даваме”, “Отворете си сърцата”, “Мома си руси коси разплита” са само част от мелодиите, дали облика на този родолюбив концерт. С тях Ивана пренесе България на толкова много километри и накара българите в Тараклия да се хванат на най-голямото хоро. Екип на телевизия “Планета” пътува с певицата и нейния бенд и в навечерието на Великденските празници ще представи музикалния филм за това гостуване в Молдова.



“Ало, мамо”, “Аз съм с теб”, както и по-темпераментните песни от репертоара на Ивана и бенд като “Нещо неТипично”, “Като на 17”, “Празник всеки ден” и др. накараха гостите в залата на Дома на културата да се забавляват от сърце, да пеят и да се веселят. Не липсваха и импровизациите на сцената, когато до гостите от България застанаха и местните музиканти и танцьори от българския ансамбъл “Родолюбие”. Всички заедно представиха китка от обичани и популярни македонски и тракийски народни песни.



Публиката знаеше почти всички песни от репертоара на Ивана и даряваше певицата с бурни и нестихващи аплодисменти.

Организаторите на това пътуване в лицето на Димитър Баклажанский се бяха постарали нищо да не липсва на изпълнителката и музикантите с нея.

Пролетта пък отключи романтиката за Ивана с една разходка в парка на Тараклия в компанията на обичани от нея хора.

Стояна и Стоян Стоев – Канара бяха подложени от Ивана на кръстосан “огън” от въпроси на “Скамья Примирения”, който зрителите на телевизия “Планета” съвсем скоро ще видят.