Фолк звездата Ивана доказа, че когато човек е амбициозен, нищо не може да го спре. Изпълнителката на хита „Шампанско и сълзи" отдавна има книжка „С+Е" категория, но до момента се притеснявала да подкара бус, камион или ТИР.

„Знам, че ги имам тези способности, и преди съм карала бус, но честно да си призная, ме е шубе. Отдавна имам книжка, но трябва да си призная, че ми е терсене да шофирам. Непрекъснато имам чувството, че ще се блъсна някъде или ще се претрепя. Въпреки това обаче, се радвам, че се справих със задачата. Непрекъснато си повтарях, че това е нещо като карането на колело - не се забравя", сподели звездата.

Причината Ивана да смени професията си за няколко часа и от певица да се превърне в шофьор, е кампанията на Българския червен кръст „Трафик SOS". Акцията се провежда за поредна година в Пловдив, а целта й е да насочи вниманието на обществото към възрастните и самотни хора, за да почувстват и те грижата, която заслужават. Жестът на звездата не остана недооценен от очевидците, присъствали на проявата.



„Познах я, разбира се, гледала съм я много пъти по телевизията. Пее много хубаво народни песни. Има една много хубава за семейството", каза баба Рада, а Ивана веднага изпълни желанието й и запя песента „Бащино огнище". Възрастните жени от радост се разплакаха, което натъжи и певицата и тя не успя да скрие сълзите си, пише ''Всеки ден''.

„Преосмисляш ценностите си. В нашия живот нямаме време за най-близките си, забравяме ги. Човек трябва да знае приоритетите си, семейството ни е най-важно. Винаги трябва да имаме време за тях. Тези хора нямат нужда от пари, коли и големи жилища, а само от внимание", каза Ивана.