С нетърпение очакваме датата 11 юни, когато Летният театър на Стара Загора ще посрещне многобройната публика за един от най-българските концерти в музикалната история на “Пайнер”.

В Празничния фолклорен концерт ще участват повече от 30 изпълнители, но един от тях ще се качи на сцената с особено вълнение. През 2000 година точно на тази сцена Ивана получи първото си отличие в своята професионална музикална кариера – награда на фестивала “Тракия Фолк 2000”.

Сега, 15 години по-късно, Ивана отново ще извиси глас в парка Аязмото, за да представи две от вечните песни в своя репертоар. Неслучайно “От извора” и “Само веднъж се живее”, независимо от това, че са авторски, а не автентични народни песни, влязоха по неоспорим начин в сърцата на българите и станаха неизменна чест от сценичните изяви на певицата през годините. Дали в България, дали далеч по света, Ивана пее тези песни с огромен успех, а публиката не спира да я аплодира.

Няколко дни преди Фолклорния концерт в Стара Загора, на 5 юни, Ивана ще бъде специален гост и на фолклорен празник в родния Айтос. Поканата към нея е отправена от нейните съграждани, а поводът е повече от значим – 47-то издание на фолклорния празник “Славееви нощи”, пише Planeta.tv.