Много движение и парченце шоколад всеки ден - това е рецептата за дълголетие на 101-годишната Стефка Танева. Достолепната дама посрещна в дома си певицата Ивана, кръщелника й Иван, журналиста Илиян Велков и екип на Български червен кръст. „Лельо Стефче, не мога да повярвам, че си на 101 години. Каква е тайната, как се стига до тази възраст?”, попита Ивана, впечатлена от столетницата.

Посещението бе част от програмата „SOS! Час внимание“ на Трафик СОТ и БЧК, насочена към самотни възрастни хора. Гостите занесоха на пенсионерката хранителни пакети, красива кошница с цвета и шоколадови бонбони, а тя ги посрещна на крака, без бастун с широка усмивка и младежка енергия.

„Нищо не ме боли, но самотата ми тежи. Тя е по-тежка от всяко заболяване. Затова съм благодарна на тези млади хора от БЧК, които ми се обаждат да си поговорим и ме водят на лекар, когато се налага”, обясни пенсионерката. Като дългогодишен учител, тя бързо намери подход и към малкия Иван, с когото Ивана наскоро записа дуетна песен. Посъветва го да не пропилява детството си пред компютъра, а да играе навън с връстниците си. И му пожела някой ден да сбъдне мечтата си и да стане световноизвестен изпълнител.

„Тази среща ще остане в съзнанието ми. Вместо аз да окуража леля Стефка, тя ми вдъхна надежда и ме зареди. Прекрасен човек”, сподели развълнувана Ивана. Според впечатленията на певицата, която от години участва в подобни кампании, пенсионерите не искат нищо друго освен внимание. А за нея е удоволствие да ги изслуша и зарадва. На изпроводяк двете с домакинята си обещаха, щом времето се стопли, заедно да се разходят до Альоша.

източник: трафик нюз