Призът е за вниманието, което тя отделя за възрастните хора в кампанията „SOS! Час внимание!“
спечели наградата на БЧК и Трафик СОТ - "SOS! Човек!". Тя заслужи отличието, след като участва в активна доброволно в кампанията „SOS! Час внимание!“, която е насочена към самотните възрастни хора, предаде репортер на TrafficNews.bg

Призът беше връчен по време на Областното отчетно събрание на БЧК-Пловдив.

„Учредихме един почетен плакет „SOS-човек”, защото човешкото внимание е неизмеримо – не са само храната и медикаментите. Тези самотни хора и този час внимание е съвсем човешки и хуманен жест. Ивана е личността, която най-сърцато се включи и увлече най-много хора. Тя помага на тези възрастни хора извън програмата, затова получава този приз”, заяви директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

„Много специална се чувствам, не съм очаквала нещо подобно, защото когато съм се включвала в тази кампания „SOS! Час внимание!“ на БЧК и Трафик СОТ, не съм мислила, че ще получавам благодарности или награди, но е хубаво усещането. Всяка среща е различна. Има такива, на които се чувстваш зареден. Има такива, на които възрастните хора са по-бодри от нас и ти дават сили да продължиш. Има и срещи, от които си тръгваш тъжна, защото ти разказват истории за самотата. Тези хора казват, че имат средства и свързват двата края, но най-страшното за тях е самотата, защото няма никой около тях – нито деца, нито роднини.”, сподели певицата Ивана.

Кампанията се осъществява чрез социалната програма Трафик SOS, която обединява социалната дейност на Трафик СОТ.

Програмата се грижи за над 1000 възрастни хора в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Фирмата отделя от собствените си средства за възрастните хора и не получава финансова помощ от никъде другаде.