Мечтата на Ивана да направи свое самостоятелно национално турне вече е реалност.

На 15 септември стартира музикалният маратон "Надуйте музиката", с който "Певицата на десетилетието" ще представи своите най-нови песни от албума "Обяснения не давам" и най-големите си хитове през годините, оставили траен спомен в сърцата на меломаните.

Входът за всеки концерт ще бъде свободен, а спектаклите ще се проведат на централните площади и отворени сцени в градовете-домакини.

През 2005-та година Ивана бе първата, която експериментира и изнесе четири концерта в страната, съвместно със звездата на сръбската музика Индира Радич, а през 2010-та с клубно турне тя направи премиера на юбилейния си албум "10 години любов...и пак любов".

Подобно на традиционните летни турнета на телевизия "Планета", и концертите на Ивана ще започнат от Северозападна България.

"Певицата на народа", както всички наричат Ивана, обещава, че ще се постарае да не пропусне нито един град, малък или голям, за да направи с песните си хората щастливи.

Всеки концерт от първото самостоятелно национално турне на Ивана ще бъде истински спектакъл, защото освен певицата в него участие ще вземат нейният бенд, беквокалисти, балет и двама актьори, Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев.