Тъжен уикенд изпрати фолк звездата Ивана, която погреба баща си. Пайнерката сподели в социалните мрежи, че е изгубила един от най-скъпите си хора. Тодор Калудов, е починал след скорострелно развил се коронавирус. Изпращането на Калудов е било в събота в  Гробищен парк Айтос.

„…Внезапно, след скорострелно развил се коронавирус...загубих завинаги един от най-скъпите ми хора - баща ми, Тодор Калудов! Музикант до последния си дъх, бохем и човек, който обичаше живота! Яд, болка, безсилие, мъка - душата боли! Не знам дали някога това се преживява?! Едва ли...“, покрусена написа изпълнителката на „Шампанско и сълзи“, а Софи Маринова и Преслава бяха са сред първите, изказали съболезнования на колежката си в социалната мрежа.

В този тежък момент единствената утеха за нея е подкрепата на дъщеря й Теодора, която е кръстена именно на дядо си Тодор. „Тя е моето всичко! Моля се само да ми е жива и здрава!“, казва още Ивана пред своите последователи.

В интервю певицата разказва, че баща й е причината тя да се захване с музика. "Израснах сред потомствени музиканти. Баща ми отрано е проверил и разбрал, че съм музикална. Естествено много се гордееше с това и още от малка започна да ме води със себе си, когато имаше ангажименти. Пяла съм с него по събори, по сватби... къде ли не", спомня си звездата и допълва: "Сега си давам сметка колко неща съм научила неусетно, в движение. “Хванала съм му чалъма”, както се казва и когато тръгнах самостоятелно по моя си път, когато се осъзнах като по-зрял артист, разбрах, че това ми е станало втора природа. Всичко дължа на семейството си - и характера, и борбеността, и силната връзка с корените ми, и това да не се отказвам, като стане напечено. Късметлийка съм!"

Най-яркият съвет, който Калудов и дава също е свързан с работата й като певица. "Това, което най-често ми е повтарял, е, че когато правя музика, винаги трябва да ми е интересно. Казва ми: “Започне ли една работа да не ти доставя удоволствие, отказвай се. Всичко трябва да се прави със сърце. Не ти ли е на душата, по-добре не го прави!”, разказва певицата.