Дъщерята на новоизбрания президент на САЩ Иванка Тръмп е решила да реструктурира всички свои активи, да изтегли инвестициите си и да подаде оставка като вице президент на семейната корпорация на баща й Trump Organization.

Също така тя обяви, че няма да приема длъжност в Белия дом. Вместо да работи в администрацията на президента, тя е решила да се съсредоточи върху семейните дела и възпитанието на децата.

Това радикално решение не е взето случайно от дъщерята на Доналд Тръмп, а с цел предотвратяването на нарушение на закона за борба с конфликт на интереси. Причината е, че съпругът на Иванка Тръмп, 35-годишният Джаред Кушнер, става старши съветник на Тръмп след встъпването му в длъжност. Бизнесменът ще поеме търговските сделки и ще бъде специален пратеник за Близкия Изток (конкретно ще регулира палестинския въпрос).

Зетът на президента е изиграл важна роля в предизборната кампания на Тръмп. Именно Кушнер е отговарял за интернет-стратегията и подбора на сътрудници в щаб квартирата на републиканците.