Веднага след финала на най-мащабното модно събитие в България – Sofia Fashion Week SS 2017, организирано от Hotel Marinela Sofia и българската модна телевизия Code Fashion TV, българският модел Ивел Йорданов получи официално покана за участие в Модната седмица в Ню Йорк.

Новината потвърдиха и от ПРофайл.

Лицата на Седмицата на модата бяха Ивел Йорданов и казакстанския модел и водещ Екатерина Краснова. За финалната вечер видяхме Ивел Йорданов в последната модна колекция на Carducci – луксозната марка на турският дизайнер Осман Узун.



Името на Ивел изгря на сцената на престижния конкурс за мъже модели Мистър София, продуциран от Атанас Лазаров. Следват покани за световни конкурси в Анталия,Португалия и призови места,статуетки и награди.

Сега Ивел Йорданов ще стяга куфарите си за Ню Йорк, където е поканен да бъде лице на Модната седмица.



„Изключително съм развълнуван и щастлив от поканата. Обещавам да представя по най-добрия начин името на страната ни и благодара лично на Петя Димитрова и Виолета Донкова за възможността да имам под ръка най-стилните костюми при дефилетата ми тук в България и зад всички модни надпревари в чужбина. Бих искал да благодаря лично и на Маринела Арабаджиева, Мария Бонева и Атанас Лазаров за подкрепата през годините.

Изстрелването ми в New York Fashion week е голямо призвание за мен и голяма гордост. Няма да забравя и създаванто на първия Sofia Fashion week,който оставя в сърцето ми.„ сподели Йорданов.

От модната централа в Истанбул, лично топ дизайнера Осман Узун се е заел с колекцията на Carducci, за да бъде представянето на нашия роден модел на световно ниво.