Нападателят на турския Газиантепспор Ивелин Попов сподели мнението си за отказването на халфа на руския Терек Благой Георгиев от националния отбор на България.

Както е известно, Георгиев обяви, че слага край на кариерата си в представителния ни тим непосредствено преди последния ни мач от квалификациите за Евро 2012 с Уелс в София. Попето не приема решението на доскорошния си съотборник в националния отбор и очаква 30-годишният Георгиев да се върне.

"Не го приемам", коментира Попов решението на Благой Георгиев в обширно интервю за "Меридиан Мач". "Защо не се отказа, когато трябваше да го продават? Защо не си тръгна, след като се върна от Дуисбург в Славия и чакаше трансфер в чужбина? Щял да бъде резерва. И какво от това? Нали националният отбор на България побеждава, а не Благо, Ивелин Попов, Манолев и т.н. Георгиев би помогнал само с присъствието си. Все пак има 60 мача за националния", сподели бившата звезда на Литекс. Запитан дали Благой Георгиев ще се върне в представителния ни тим, Попов отговори: "Мисля, че да. Знаем си ги нещата как стават в България. Сега ще дойде нов селекционер. Ще започнат едни интервюта, че въпросният футболист не би играл при други селекционери, а само при този е готов да се върне. Всичко ми е ясно…".

Нападателят сподели и мнението си за Михаил Мадански, който бе начело на националния ни тим при загубата от Украйна в приятелска среща и след това от Уелс. "Щастлив съм, че работих с него, Светльо Петров и Антони Здравков. Това са истински хора, с които ще се видим утре и ще седнем да изпием едно кафе".

Попов разкри още, че в клубния си тим в момента играе като ляв външен халф и довери, че той и половинката му - попфолкдивата Елена Паришева, чакат първото си дете през декември. "Живот и здраве, тогава трябва да се случи. Елена се чувства много добре. Раждането на детето ще бъде най-великото събитие в моя живот".

Източник: