Ивелина Колева разкри в "Открит микрофон" коя е най-любимата песен от репертоара на сестра й Преслава. Фолклорната изпълнителка посочи баладата "Ако утре ме губиш" като поясни: "Много хубава песен, но на мен всички нейни песни ми харесват".

Тя обясни защо в попфолка има по-често конфликти като изрази мнение, че те са породени най-вече от конкуренцията за хитове.

"В попфолка, ако имаш песен, която да се върти по дискотеките, ти си актуален и имаш повече участия. А във фолклора дали си издал тази година песен, пък дали ти е хубава не е от такова значение. Ако си утвърдено име, и след 5 години пак ще те поканят да пееш. Нещата са много различни" - каза певицата, пише Signal.bg.

В отговор на въпрос какви са очакванията й от предстоящите награди на "Планета" за 2015-а и надява ли се да получи приз за "Фолклорен изпълнител на годината" или "Фолклорен албум на годината", Ивелина Колева призна, че за миналата година не се е чувствала готова за награда. Тя подчерта, че тогава не е била достатъчно активна с музикалните си проекти и концертните изяви, но през настоящата е успяла да осъществи доста авторски песни и да ги поднесе на публиката по възможно най-добър начин.



"Надявам се! Тази година съм работила малко повече, но това хората го определят. Няма значение ние колко сме работили, колко ние си се харесваме, важното е хората как ни оценяват. Но в сравнение с миналата година, имам много повече проекти през тази" - обясни фолклорната изпълнителка.

Тя припомни, че е успяла да запише и да заснеме клипове на доста нови песни, а също има музикален филм от телевизия "Планета", както и участия във фолклорните концерти по повод 25 години от основаването на "Пайнер" и юбилейния концерт на оркестър "Канарите" в Стара Загора.

 Сн.: Фейсбук