Ивелина Колева e едно от младите, уважавани имена в българския фолклор.

Певицата от малка е закърмена с народната музика на Добруджа, но особен успех за нея носи факта, че успя да се наложи с авторските си композиции на фолклорна основа.

В песните си тя възпява живота и трепетите на обикновения добруджанец - от бита до любовта, като се старае да обогатява българските ритми и да ги прави достъпни за младото поколение. Тя признава, че все повече млади хора откриват магията на фолклора ни, а в родния й Добрич през последните години са се появили много танцови състави не за професионалисти, а за обикновените хора, любители на народната музика и танци.

“Танцува се много и народната музика много се тачи. Млад или стар, мъж или жена, слаб или пълен, адвокат или с друга професия - почти всеки ходи да танцува, може би половината град се учи на танци”, споделя певицата в интервю за новия вестник “Хоровод”.
Тя разкрива още, че и чужденците много уважават музиката ни, според нея най-вече заради орнаментиката в пеенето и бавните безмензурните песни.



“Хубаво е, че всеки може да се запише и още повече да обикне народната музика. Всичките ни народни песни са хубави и затова се запазват във времето - откровена е Ивелина Колева и допълва, че трябва да се дава шанс и на авторската музика - Българинът си носи фолклора в сърцето и на всеки един празник си спазва традициите. Ние сме родолюбци и патриоти”, признава още звездата на “Планета Фолк”.