Днес сутринта фолк певицата Ивена публикува в официалната си страница в Фейсбук своята лична позиция относно скандала с дуета  между Джина Стоева, Алисия и Тони Стораро.

Публикуваме изявлението й без редакторска намеса:

"От доста време наблюдавам всичко, което се изговаря и изписва в медийното пространство във връзка с конфликта между Джина Стоева, Алисия и Тони Стораро. До последно си мислех, че в крайна сметка истината ще бъде казана и ще се приключи по възможно най-културния начин с въпроса. Опитах се, да не взимам отношение по въпроса, и въпреки, че уважавам своите колеги, няма как да не споделя, че по време на всичките интервюта които бяха дадени, истината не беше казана нито от Алисия, нито от Тони Стораро. След като това не се случи, се чувствам длъжна да споделя някои неща с Вас.

Смятам, че нямаше да се стигне то такъв голям медиен проблем, ако тя си беше признала, защото е човешко да се греши, и вместо да увърта и да превключва от тема в тема, беше говорила откровено по проблемът с дуетната песен. В момента, Алисия и нейния продуцент – Виктор Касъмов разчитат на факта, че всяко чудо отминава за 3 дни, но рано или късно цялата истина ще излезе наяве.

*Алисия, Тони и Джина

Запитайте се, защо всички мои колеги проговарят за проблемите си с Ара Мюзик едва след като приключат отношенията си с фирмата? Защо недоволстват срещу един и същ изпълнител? В същия ред на мисли, бих искала да Ви напомня, за съществуването на клаузи за конфиденциалност, които не позволяват на много мои колеги да вземат отношение по въпроса и да споделят своите проблеми.

Вълнува ме и още нещо... Какво стана с втория дует между Алисия и колега от същата фирма, който също беше плануван за Януари? Питам се, защо в последствие тази песен беше записана с Тони Стораро? Става ли въпрос за една и съща песен? И защо колегата ми още си мълчи въпреки, че Алисия записа песента със Стораро и остави него, както и Джина без дуетен проект?

Въпреки всичко, с екипа на Ара Мюзик сме имали и своите хубави моменти. Аз съм благодарна, че с тяхна помощ съм се изградила като артист-изпълнителя Ивена. Макар и да съм била ощетявана през годините, сега, след като всеки поема по своя път, им пожелавам успех и призовавам за колегиално отношение и коректност, защото аз винаги съм била коректна с тях."

*Джина и Ивена

Колегата, който Ивена визира в публикацията си, е фолк певецът Ангел.