От скоро фолк певицата Ивена отново го раздава по момински. Преди дни тя се раздели с половинката си и признава пред "Блясък", че той все още й липсва. Тя разказа и защо е решила да стане блондинка, както и чий е луксозният автомобил в песента й "Моля за внимание".

- Ивена, наскоро си приключила любовна връзка. Разкажи ни по-подробно за въпросния мъж?
- Запознахме се на мое участие. Той пръв ме хареса и беше доста настоятелен в ухажването си. Успя да ме спечели с ерудираност, възпитание, добри обноски и най-вече с отношението си към мен. И така нещата прераснаха в наситена и емоционална любов.

- Колко време бяхте заедно и защо се разделихте? Кой кого остави?
- Половин година бяхме заедно. Разделихме се по взаимно съгласие, защото и двамата сме доста властни и така и не можахме да си напаснем характерите.

- Съжаляваш ли?
- Определено не ми е приятно, но съм сигурна, че сме взели правилното решение и че то е за добро!

- А липсва ли ти?
- Все още да, ние се разделихме съвсем скоро.

- Ти си доста провокативна. Във видеоклипа си “Женски номера“ се беше снимала чисто гола. Не съжаляваш ли, че рано достигна максимума на провокацията и сега няма с какво повече да изненадаш?
- Не мисля, че провокацията може да има максимум. Креативността е безгранична константа. Снимала съм се по-разголена и във видеоклип, и за списания, затова сега дойде време да изненадвам с тоалети. Ето, на фолк наградите преди броени дни, с Джина Стоева открихме церемонията в рокли, изработени от страниците на списания. В новото ми видео също показвам по-различен стил. И с това не съм се изчерпала, имам още много идеи.

- Обичаш ли в живота често да се събличаш дибидюс гола и правила ли си стриптийз на някой мъж или на някоя развеселена компания?
- Не обичам да се разголвам пред много хора – нито в прекия, нито в преносния смисъл. Но когато обичам истински, се отдавам изцяло.

- Съблече се и заради любимия си отбор „Левски“. Кой от футболистите ти е слабост?
- Целият тим ми е слабост (смее се)

- Харесваш ли Гонзо като мъж?
- Харесвам го и като футболист, и като мъж – той е талантлив и чаровен.

- Защо реши да станеш блондинка, като е доста банално във фолк жанра?
- За да проверя дали са верни вицовете за блондинки (смее се) Шегувам се, но вече хиляди пъти съм обяснявала защо. Имах нужда от промяна, от възстановяване на косата, тъй като червеният цвят е много труден за поддържане и изтощава косата. Но позволи ми да не се съглася с теб за баналността. От Мерилин Монро насам русото е класика, символ на вечната женственост.

- Не се ли притесняваше да изпееш песента с Джина Стоева, в чийто текст се пее, че сте на корица на светско списание, а в действителност нямате такава, освен в еротични фотосесии?
- Текстовете за песни трябва да бъдат максимално експресивни, за да успеят да изразят с малко думи идеята на автора. Мисля, че е ясно, че по принцип не е задължително те да предават съвсем буквално действителността. А що се отнася конкретно до дуета ни с Джина Стоева „Една новина”, там точната фраза е: „На корицата с големи букви пише…” – нещо, което ни се е случвало и на двете.

- Кой молиш за внимание в реалния живот?
- Моля публиката да обърне внимание на стойностната българска музика!

*Джина и Ивена (Снимка: signal.bg)

- Новата ти песен е много свежа и танцувална, определено се очертава като хит. Разкажи ни пикантерии покрай снимачния процес?
- Не знам дали читателите ви ще определят това като пикантерия, но за мен беше голямо предизвикателство за първи път от 4 години да работя отново с български режисьор. В миналото имах разни несполуки и се разочаровах от клиповете, които се правят тук, затова дълго време пътувах постоянно до Сърбия за видеореализациите на моите песни. Сега обаче останах изключително доволна от Йордан Петков. Спечели доверието и признанието ми.
Другото любопитно около клипа на „Моля за внимание” е стайлингът ми. Той е дело на стилистките Марина Милчева и Димка Шаламанова, които ме обличат и в ежедневието. Специално за тези снимки те пътуваха чак до Париж и подбраха за мен дрехи и аксесоари от ревютата по време на Седмицата на модата там. Бяха ми харесали предимно неща от последната колекция на Александър Маккуин. А гримът е от предложенията на Диор за сезон пролет - лято 2011.

- Чий е луксозният автомобил?
- Ха-ха-ха, чудиш се дали не ми е подарък от някое гадже ли? Аз не съм от този тип певици! Автомобилът в клипа ми е предоставен от автокъща в София, за което сърдечно им благодаря.

Вижте фотогалерия:

Ивена

Вижте видео:

Ивена - "Моля за внимание"