Ивет Лалова и нейния годеник Симоне Колио ще се оженят на 21 септември в Италия.

Щастливото събитие се смята за една от най-забележителните спортни сватби на годината в световен мащаб.

По решение на двамата влюбени церемонията ще се състои в Риети, родния град на Симоне и мястото, където атлетите живеят и тренират от години.

Очаква се за най-светлия миг за двамата да пристигнат атлети гости от цял свят. "На 21 септември взимам за жена любовта на живота ми. За мен това е истинската цел на 2013 година", написа наскоро Колио в социалната мрежа.

Поканите са с изрисуван пръстен, в който са буквите И и С. "Вашата обич и приятелство са безценни за нас", започва обръщението на Ивет и Симоне към всеки един от поканените на сватбата им.

Сватбата на Ивет и Симоне ще започне първо с църковния ритуал. Той ще се проведе в "Чиаза ди Сан Доменико".

Църквата е в Риети и е от средните векове. Нейният строеж стартира през 1266 година от домениканските монаси, които са живеели в града. Тя е разположена в непосредствена близост до мястото, където свети Доминик е канонизиран от папа Григории IX през 1234-а. Официално божият храм е завършен през 1268-а.

Преди години от общината в Риети подаряват на църквата орган - като жест за завършената реставрация. Така че със сигурност тържеството на Ивет и Симоне ще бъде огласено от орган и хор, каквато е традицията в "Чиаза ди Сан Доменико".

Големият купон обаче няма да е в града, а в абатството "Ди Сан Пасторе", бивша резиденция на италиански кардинал, пише "Стандарт".