След краха на връзката му с голямата дъщеря на Камата Иво съвсем го закъса. Изведнъж парите свършиха, а той беше свикнал на друг живот.

Не беше далеч времето, когато пускаше снимки от екзотични курорти, където двамата с Михаела Стоичкова се радваха на любовта. Сега той прекарва лятото в родния си град и кротко чака да дойде есента, за да се качи отново на сцената на Независим театър. Това написа много жълт седмичник преди дни. Ето истината.

Лъжа е, че актьорът е разорен. Той сам опроверга написаното от жълтата медия в дълго съобщение на стената си във фейсбук. “Един човек на изкуството НИКОГА не може да бъде разорен, дори да Е наистина разорен, а всъщност истината е, че не съм! Аз съм по-щастлив от всякога, но вие няма да узнаете това, както и всяка друга медия, която разрушава истинското му значение”, написа Иво Аръков.

Той не за първи път става обект на публикации в клюкарски издания. “Ще си останете обикновени евтини, дребни, незначителни, подкупни драскачи, за които все още има човек, който ви замеря боклуците с 50 ст.!”, обърна се той към хората, написали лъжи по негов адрес.