Иво Аръков е предприемчив от малък.

Преди да осъзнае призванието си, актьорът, който води „Мармалад” по Би Ти Ви заедно с прехвърлилата 40-те Радост Драганова, смело се посвещавал на бизнес начинания в съдружие с приятелите си, пише HotArena.

„На 12-годишна възраст започнах да усещам накъде вървят нещата и как вместо да седя безучастен, мога да помогна на своите родители. С какво мога да се занимавам на 12 години?! Предимно с глупости. Крадяхме желязо и го връщахме. За органите на властта: набиха ни, взехме си урока”, разказвал е през смях звездата от сериала „Фамилията”.

Сред бизнес идеите в детството му е още и стопанисването на орехови дръвчета и продаването след това на орехите.

„За да имаме джобни да си купуваме миришещи картинки и дъвки „Турбо”, споделял е Иво. В края на пубертета той се амбицирал да живее сам, но осъществил желанието си на 18 години, когато напуснал родния дом в Белослав и се преместил в София, за да учи в НАТФИЗ. Още като тийнейджър той започнал да се подготвя за голяма кариера в киното и театъра като тайно се записал в детска-юношеска театрална студиа „Златното ключе”. Без да каже на родителите си, преди това ходел и на кулинарен курс. „Бях на 16 години, когато исках да стана готвач в едно заведение, в студена кухня.

И казах на мама: „Мамо, аз ставам готвач. Това е!”, спомня си през смях Иво, който преди време пробва да стане ресторантьор, но по ред причини не му се получи. Иначе на времето добре, че желанието му да стане актьор надделяло. А семейството му забелязало, че има талант за сцена още, когато бил дете, макар на никого да не споделял за мечтата си.