Последната връзка на Мариус Куркински датира от лятото на 2012 г., споделят паметливи хроникьори.

Тогава ексцентрикът бе в обятията на гардеробиер от Младежкия театър, с когото изживя любовен романс в рамките на половин година.

Връзката им обаче приключила, след като Мариус хвана в изневяра любимия си, пише "Слава".

Точно в това време в живота на Куркински се появява именно амбициозният Иво Аръков. Младата надежда на киното се превърна в първи любимец на театрала, който дори му повери главна роля в своя постановка и според театрали двамата имали връзка.

В театралните среди още се говори за начините, по които режисьорът е ухажвал сексапилния актьор, но в крайна сметка отношенията им претърпяха крах, който разби сърцето и покоя на Мариус.

Според шокиращия слух между двамата е имало нещо и Иво дори е живял в апартамента му в продължение на няколко седмици. В един момент обаче Аръков се опомнил и напуснал ментора си.

*Иво

Иво зарязал Куркински броени дни преди премиерата на нова постановка заради амбиции в телевизионното кино. Съкрушеният режисьор обаче остана верен на несподелената си любов към Аръков и така и не погледна към друг мъж.

Приятели на Мариус признават, че от мъка по Иво той дори е посегнал към дрогата. Факт е, че Куркински изпадна в тежка депресия и замрази за повече от половин година всичките си творчески ангажименти.

Сред театралите емоционалният и романтичен Мариус е известен с предаността към партньорите си.

Талантливият режисьор никога не е сменял гаджетата като носни кърпички и любовите му буквално се броят на пръсти.

Освен Иво Аръков най-известната от тях е с красавеца Владо Карамазов, който бе негов фаворит преди 10 години.

*Мариус