"Естествено, че ме е страх. Това, което се случи, не е някоя квартална сбирка, в която да ми вземат парите. Когато не знаеш кой ти има зъб, нормално е да имаш притеснение", откровено призна актьорът Иво Аръков в първото ексклузивно интервю, след като беше пребит с метални тръби.

Доскорошното гадже на Мика Стоичкова беше нападнат в нощта между 17 и 18 юли на улица "Иван Сусанин" и бит с тръби. Резултатът е прободна рана в областта на мишницата и контузия на главата.

"На много хора се случват подобни инциденти всеки ден, но все пак аз съм публична личност - добави пред "България Днес" Аръков.



"Надявам се да не се повтори. До този момент продължавам да се чудя какво съм направил, за да предизвикам нападението. Хората, които сториха това, не ми казаха нищо. Това са личности, вие знаете как се наричат, които нищо друго не могат да направят в живота си."

Актьорът се съмнява да има резултат от полицейското разследване. В последните дни медиите развъртяха десетки поводи за побоя. Най-актуалните бяха за сплашване заради жена и бой заради дълг.
Актьорът почти не излиза след инцидента

"Осъзнавам в каква държава живея - изплака болката Иво Аръков. - Всеки може да направи каквото си пожелае. Няма как да разбера кой е поръчителят. Имам някакви предположения и варианти. Не съм политик, а лице от телевизията и театъра. Жалкото е, че медиите ме намесиха с някакви групировки и с хора, чиито имена за пръв път чувам в живота си. Дълбоко съм разочарован от това отношение."



Аръков не пожела да вземе страна в задочната битка между неговите бивши гаджета Мика Стоичкова и Мария Илиева. Дъщерята на легендарния футболист отправи тежки обвинения към певицата, като я нарочи за виновничка за побоя.

"В нашите среди доста неща се знаят и всичко води към нея - коментира в интервю за списание Мика Стоичкова. - Всичко ще излезе наяве един ден. От доста хора съм чула нейното име."

Актьорът призна, че вече не се чува с нито едно от бившите си гаджета. Той се е изолирал в дните след инцидента.

"Не съм се чувал нито с Мика, нито с Мария. Не се виждам с никой в момента - обясни Иво Аръков. - Само с моите роднини и най-близките ми приятели. Не мога да нося отговорност кой какво е казал. Има хора, на които съм разчитал, но явно, че някои неща се променят. Не искам повече да ми свързват живота с нито една от бившите ми приятелки."

Телевизионната звезда обясни, че връзката с Мика Стоичкова се е изразходвала житейски.

"Исках нещата да бъдат чисти - добави Иво Аръков. - Няма как да тегля чертата и да кажа край - повече няма да общувам с нея. Колелото се върти. Искам хората да знаят, че заминах за САЩ, защото това беше моя амбиция от доста години. Просто тогава интересите и целите ни с Мика съвпаднаха. Моето желание да се развивам в САЩ не е приключило с края на една връзка. Когато човек е сам, се амбицира още повече. Винаги съм разчитал на талант, късмет и много труд."