Странствах и пътувах една година. Исках да спра с работата ми и да видя какво става нататък, тъй като започнахме да използваме сцената единствено да се продава.

Така обясни бягството и отсъствието си актьорът Иво Аръков, който се прочу с ролята си във "Фамилията".

За себе си разбрах, че не мога да спра да бъда актьор. Разбрах, занимавайки се и с ресторантьорство, че не мога да престана да играя, коментира той.

За разрива с близки свои хора той посочи: Приятелството между нас се загуби, загубиха се разговорът и разбирането между моите колеги и приятели. Повярваха на това, което се бълваше срещу мен. Хората забравиха какъв заряд носи думата и когато самоцелно се мултиплицира, се вярва.

Близки мои хора сметнаха, че разпространените информации за мен са верни, разочарован е Иво.

Не съжалявам, че съм взел крайни решения, чувствам се освежен, като е ли съм дал рефреш на себе си, обяснява той.

Аръков обясни и за брекетите на зъбите си, като посочи, че проблемът му е здравословен. Преди време "колега" на актьора от Къщата на ВИП Брадър - Пацо от Гълъбово, произнесе обидна реплика за него:

"Къде е тръгнал Иво Аръков, с тия криви зъби,да се прави на секс символ." Очевидно бившият приятел на Мика Стоичков си е взел бележка и в момента коригира захапката си с металните скоби.

"Боряна Братоева е един от много скъпите ми приятели, на които много държа", коментира Аръков на въпрос има ли жена до него и дали това е младата актриса, която участва в хитовия сериал "Седем часа разлика".

За боя, който му нанесоха в "Манастирски ливади" с железни пръти, Аръков коментира, че и до момента не е ясно кой и защо го нападна. Няма такава основателна причина, заради която да ме нападнат, категоричен е той.

Имам нужда да бъда в среда от хора, които се интересуват от изкуство, от живота. В този смисъл ми харесват младите хора в Пловдив, казва Аръков в заключение.