Иво Сиромахов се захваща с нов бизнес, пише „Всеки ден".

Сценаристът на Слави Трифонов, който от известно време води и шоуто като заместник на Дългия, ще се занимава с производство на вино.

Гологлавият драматург си е купил мазе в Мелник, където смята да построи изба и към нея да има малък ресторант за най-отбрани клиенти и приятели. Ако бизнесът с ферментиралия гроздов сок се разрасне, Сиромахов планирал да купи и прилежащите стаи и помещения в старата къща, която се намира на една от главните улици във възрожденския град, и постепенно да я превърне в хотел.

„Обичам си винце, това е ясно за всички. Винаги съм имал интерес как се постига невероятно богатият вкус на тази страхотна напитка. Какво по-хубаво да се запозная отблизо с целия процес. А и ми е отдавнашна мечта да притежавам място, където да каня приятели, да пийваме и да си говорим в тежките зимни месеци", коментира новото си поприще Иво.

Не е ясно каква сума е броил сценаристът за мястото, но със сигурност не е малка, шушукат запознати. Само едноседмичен престой в една такава къща в Мелник не излиза по-малко от 2 хиляди лева.