Илюстрирана книга с 19 топли истории за деца от Иво Сиромахов излиза броени дни преди Коледа! След като през 2016 г. популярното лице от телевизионния екран изненада малки и големи с първата си книга за деца „Малки приказки”, две години по-късно четем още интригуващи истории за малчугани в новата му книга: „Приказки от планината”, издадена от "Сиела".


Този път Сиромахов ни среща с чернокосата принцеса Тилия и белобрадото джудже властелин на магиите Сами, които обитават изолирания стар замък на северния склон на Синята планина и с красивата водна фея Мирея от малкото езеро в Заешката долина, която среща обичащия книги студент Фердинанд. Разказва ни за най-страхливото дете на света – принц Мики, и огнедишащия дракон и за кълвача и еленчето, които решили да изпреварят Дядо Коледа и да изненадат всички животни в гората с подаръци преди Коледа, а на всичкото отгоре ни въвлича и в щурата война на зеленчуците!


Илюстрациите и графичната концепция на „Приказки от планината” са на Милослава Найденова, чиято работа с четката е добре позната на почитателите на книгите чрез корицата и илюстрациите на „Малки приказки”.


„Приказки от планината” е втората книга на Иво Сиромахов, която излиза тази година, след като напролет писателят зарадва феновете си със „Скарлет+Иво=ВНЛ”. Сред другите му книги за възрастни срещаме още заглавията „Шекспир 3D”, „Пълни събрани дневници и нощници”, „Българско радио”, „7 жени”, „Моят таен любовен живот”, сборника с пиеси „Любовни истории” и др.