Истинска битка за надмощие между телевизионните водещи Къци Вапцаров и Иво Танев се е разгоряла в „Като две капки вода".

Очевидното толериране от журито на създателя на „Риск печели, риск губи" ядосало страшно много Танев.

Той беснеел от това, че Вапцаров вече два пъти побеждава в лайвовете, а той самият нито веднъж не се е класирал на първото място. В същото време напълно ясно е, че Танев има много по-големи певчески възможности в сравнение с Къци. Актьорските му заложби обаче са близо до нулата.

„Какво толкова му харесват на Къци? Не мога да ги разбера какво искат съдиите! Някой да грачи срещу тях ли? Вижте, аз се забавлявам от сърце. Просто това, което казва журито, още повече ме забавлява! Когато пея добре, казват, че в случая това не било толкова важно. А когато не пях добре песента на Марая Кери, казаха, че е било важно да се изпее добре парчето. А ми кажете - да пея ли, или да не пея добре?!", беснее Иво.

*Иво като Фреди Меркюри

Войната между Къци и Танев се подклаждала допълнително и от самия Вапцаров, който при всяка една репетиция не пропускал да припомни на всички колко много зрители го харесват и как получавал десетки поздравления всеки ден. Той заявил категорично, че като нищо ще е и крайният победител на Големия финал в последния епизод на шоуто.

Постоянното му самоизтъкване страшно дразнело Танев, който от яд започнал да се гаври с Къцамун по същия начин, както го правеше Фънки в „Биг Брадър".

*Иво като Марая Кери

„Къци е един нисък, дребен комплексар, който мечтае за слава и пари и нищо друго, а в същото време се прави на голям будист, вегетарианец и духовно извисен", коментирал зад кулисите Иво Танев.