14 кандидати за престижната титла Мистър Менхънт 2010 пребориха сили в надпреварата за най-добър мъжки модел, a 24 годишният софиянец Мустафа Лешов бе избран единодушно от журито и заслужено спечели първото място, съобщава ПРофайл.

Избраният за най-красив и достоен сред претендентите Лешов ще представи страната ни на световния финал на конкурса Менхънт в Китай.

Тазгодишното 13- то поредно издание на надпреварата бе организирано от модна агенция Интерсаунд и агенция за публични комуникации ПРофайл.

Участниците пребориха сили в трите специални тура с банските на Джеронимо, най-новата линия за сезона на Адидас и със спортно елегантната колекция на Келвин Клайн джинс.

Очарователна и перфектна в представянето си като водеща на конкурса Менхънт 2010 бе Симона Първанова. Лицето на Планета тв и шоуто Лабиринт бе ослепителна и впечатли присъстващите с романтичен и бляскав тоалет на дизайнерката София Борисова, а пауновите пера в косите допълваха актуалния стайлинг на водещата.

Уникалната хореография при представянето на кандиатите от цялата страна с ефектни черни дъждобрани и нестандартно дефиле с пурите на Дон Корлеоне придадоха европейски блясък и стил на шоу-спектакъла.

Тазгодишното издание на Менхънт 2010 впечатли с перфектен избор на участниците-финалисти, интересна, иновативна и динамична хореография, както и много наситена шоу програма между туровете. Участниците преминаха през няколко кръга и бяха оценени по различни критерии, като фотогеничност, артистично поведение, физика и интелект.

За да изберат фаворита за спечелването на Менхънт 2010 в Гранд де лукс бяха поканени популярни личности оформящи журито на конкурса - Азис, Наталия Гуркова, Ирина Папазова, Мая Асенова, Виктория Кесаровска, Катрин Вачева, изпълнителките на Пайнер мюзик - Есил Дюран и Биляна, Анн Джи, Руслана Попова, Денди, Сава Цеков и много други.

В музикалната част от програмата на конкурса Кралят на попфолка Азис представи най-новия си хит "Боли" и накара публиката да затаи дъх и да го аплодира бурно. Анн Джи пък скандализира с парчето си "Кучка", Биляна поздрави гостите с закачливата песен „Всяка нова”, а екстравагантната Есил Дюран с хита си "Обичам те".

Новият Менхънт 2010 Мустафа Лешов е завършил Публична администрация в УННС и Стопанско управление в Югозападен университет Благоевград. Има успешни участия в рекламни фотосесии за „Зу елементс” , видеоклипове на Андреа, Теодора, Азис и Траяна. Танцувал е в балета на Анн Джи, а от 4 години се заниамава и професионално с модерни танци.

Конкурсът MANHUNT или в превод „лов на мъже“ се организира за първи път през 1987 г., когато Алекс Лиу, директор на Метромедия, решава да направи за първи път конкурс за мъже модели в Сингапур.Като единсвен по рода си той бързо става популярен и дава нови възможности за реклама свързани с продукти за мъже.Една от най-успешните години е 1995 г., когато 35 мъже от цял свят се състезават за престижната титла.

Паричните награди за победителите надвишават $ 100,000. Конкурсът се излъчва в Сингапур и още 38 страни с около 420 милиона зрители от целия свят. Вестниците и списанията единодушно се съгласиха, че времето за мъжки конкурс беше дошъл. Техните заглавия крещяха Manhunt е! Домакини на конкурса са били много страни като: Сингапур,Австралия,Филипините,Китай,Корея и др. В него взимат участие финалисти от 50 държави. Наградния фонд за победителя е $ 50.000.

Manhunt България се организира за първи път през 1998 г.от фирма Интерсаунд.През годините той се превръща в най-престижния конкурс за мъже.От него стартират много популярни имена като-Мариян Кюрпанов,Сава Цеков,Мирослав Йончев,Али Алиев и др.

Тазгодишното издание се проведе на 21 април в клуб Grand de Lux.

Снимки: Стефан Димитров