Злополучният участник в „Биг Брадър” 4 Даниел Делчев, който изчезна безследно в Дубай, а по-късно се оказа тикнат в арабски затвор, се юрна по молове веднга след връщането си в родината. Както Hotnews.bg писа, той прекара 10 месеца заедно с Вилиана Янкова и Юрий Байрактаров в централния затвор на Абу Даби, а преди това бе в пандел от частен тип със строг режим на контрол. На 30 юни бе последното съдебно дело срещу тримата българи, задържани в дубайски хотел, броени часове след пристигане в емирството в началото на октомври 2017 г.

След края на делото те бяха освободени заради недостатъчна информация за извършване на престъпление, разкри още преди два месеца „Уикенд“. Приятели на Дидо организираха мащабна акция по издирването му, която се увенча с успех благодарение на българската полиция. Дидо, чиито прякор е Шейха, заради детската му мечта един ден да стисне ръка на заможния си баща, който уж живее в Дубай и Вилиана отпътували за емирството на 7 октомври 2017 г., а ден по-късно се изпарили. В продължение на 5 месеца от нашенците нямаше ни вест, ни кост. В крайна сметка след усилено издирване на полицаи от столично РПУ и по информация на Интерпол брадърът и другарите му бяха намерени в място за лишаване от свобода, при строг тъмничен режим. Сградата била от „частен” тип и се намирала край Абу Даби.

Тримата били на строг режим. Държани ги с дни в изолатор. Днес обаче брадърът вече е в България и първата му работа бе да хусне по молове, където според статуса му в социалните мрежи се чувства супер.
Даниел Делчев стана известен след участието си в „Биг брадър - 4”, като успя да стане и първият, изгонен от шоуто заради бой с друг съквартирант. Тогава се запомниха и неговите твърдения, че е бил „близък” с Бойко Борисов и че е “голям строителен предприемач” извън риалити формата. Биографията му впечатлява и с това, че е сирак, роден в Сливенския затвор и по-късно изнасилван в дома за изоставени деца в Чирпан.