Истинското криминално издирване на топмодела Вера Йорданова, която има опит от киното във филм на Куентин Тарантино, предприели продуцентите на най-новия български сериал „Белези“ . Той тръгва на 22 февруари от 21 часа по bTV. За Йорданова това ще бъде дебют в български филм. „Разполагахме само с една нейна снимка от женско списание и не знаехме почти нищо за нея. След издирване я открихме в Ню Йорк, където тя направи първите проби за Белези“, разказа продуцентът от Мидуест Габриел Георгиев.

Сериалът разказва историята на сестрите Надежда (Анастасия Лютова) и Вера (Вера Йорданова). Разделени от предателство преди години, те влизат в безпощаден сблъсък за Радост (Климентина Фърцова), която и двете възприемат като своя дъщеря. Диаметрално противоположни както в личен, така и в социален план, сестрите разкъсват животите и семействата си в този неразрешим конфликт.

Най-важният въпрос – кой има правото да се нарече родител – е в центъра на сюжетните линии и задържа напрежението през всички 14 епизода на сериала.

Всяка серия трае сериозните 90 минути, те минават много бързо заради добрия сценарий, изненадващо съвременния диалог и прекрасната операторска работа. „Смятаме, че за драма, какъвто е нашият сериал подхожда всяка сериал да е с дължината на един кино филм“, обясни пред Woman.bg Георгиев. Актьорският състав е извън образите, които сме свикнали да гледаме всеки ден на екран. Снимачните локации са реални места, което допринася за цялостното звучене и достоверност на историята. Музиката е авторска, писана специално за „Белези“.

Уникалното присъствие на актьори като Пенко Господинов, Валентин Ганев, Ирен Кривошиева, Стоян Радев, Албена Колева, Ирина Атанасова, Иво Аръков, Виттория Николова, Балена Ланджева и други, само умело допринася за пресъздаването на тези общочовешки теми и проследява тяхното развитие в живота на няколко семейства.



Освен уникален актьорски състав семейната драма събира едни от големите имена в киното и театралния свят у нас. Режисьори на „Белези“ са Драго Шолев, Станислав Тодоров – Роги, Петър Крумов и Виктор Чучков - син.