Във вторник на 10-то място MasterChef България напусна 33-годишният IT специалист Олег Ефремов. Той взе достойно участие в отборната битка, въпреки че беше обречен на елиминация. Идеята му за приготвянето на вегетариански бургери беше високо оценена от 15-те гладни рокери, които дори не усетиха разликата от месния продукт.

В първия етап от битката на черните престилки, инструкторът по таекуондо успя да приготви само 4 перфектни палачинки за 15 минути. Във втората част той реши да не играе на сигурно и сервира на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу трио от вкусове с най-популярната закуска. За жалост сладко-соленият вариант не предизвика очакваните реакции в журито и те се сбогуваха с „талантливия млад човек“. Топ професионалистите с удоволствие констатираха неговото очевидно израстване в шоуто на добрия вкус и му пожелаха много успехи в кухнята. Той благодари за научените уроци, пожела на колегите си повече усмивки и обеща да спази заявката си като отвори ресторант в двора на къщата си. А до тогава ще радва любителите на добрия вкус с разнообразни кулинарни събития в различни комбинации от колеги от MasterChef.


„Ще ми липсва емоцията и стресът. Този стрес мотивира да показваш най-доброто от себе си. Най-вече ще ми липсват участниците и журито“, сподели Олег в студиото на „Преди обед“. „От журито научих много неща за кулинарията, за готвенето - техники, които ще използвам и за в бъдеще“, поясни той. И разказа на Деси и Сашо, че вече има две общи кулинарни събития със своя приятел и колега Рори, с когото са приготвили бюфет „колкото можеш да изядеш“ и комбинация от коктейли и парфета. Олег разказа, че неговата любов и мечта за готвене се е зародила в къщата на прабаба му, където живее самостоятелно от 11 години. Там отглежда плодни дръвчета, зеленчуци и билки.

Постепенно е започнал да експериментира с различни рецепти, на които са се наслаждавали семейството и приятелите му. Те са и в основата на участието му в шоуто на добрия вкус, защото са го записали за кастингите в последния възможен ден напълно импулсивно. Олег е бил много щастлив да получи обаждане, че е одобрен, а участието си в MasterChef определя като незабравимо приключение и безценна среща с важни за него хора. След като напусна гладиаторската арена, той изпитва гордост, че е стигнал до този етап и смята, че преживяването само е разпалило желанието му за готвене.


Олег разказа на Деси и Сашо и за другата си страст – таекуондото. Вуйчо му – Валери Найденов - е основател на федерацията в България и в Южна Африка. Той попада в залата на 8 години и от тогава животът му се променя. Допирът до източната култура, усещането на треньорите като нещо средно между най-добър приятел и родител, променят светогледа му. Той е горд и щастлив с черния си колан първи дан, както и с факта, че в продължение на 6 години е тренирал дечица. Тежка травма го изважда от татамито, но Олег смята, че бойният му дух е жив и ще му помогне да я пребори.