Снежана Кипрова, която напусна MasterChef в понеделник, гостува в „Преди обед“, за да сподели със зрителите на bTV за предизвикателството на най-голямата кухня в България и интензивната емоция, която допринесе за това да обърка суровата риба с пушена. Тя направи разграничението между комплиментите на приятелите и гладните колеги, които се радват на домашно сготвените ястия и достигането на професионалните критерии в шоуто. Получила „криле“ от най-близките си, завладяна от страстта да твори вкусове,

Снежана призна пред Деси Стоянова, че дори се е замисляла да смени професионалното си поприще. Именно това е и причината да се включи в кулинарната надпревара - да провери реалните си възможности с топ експертите Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки. Според нея MasterChef те изкарва от комфортната ти зона, дава ти съпоставката на хора като теб и ти доказва, че никога не трябва да спираш да учиш. Сподели, че самата тя не се мотивира от критиката и провала и за разлика от хората, които продължават след загубата с двойна сила, е била буквално „попарена“. Дала си сметка колко трябва да надгради и развие, тя си дава почивка и дори спира да готви.

Готвенето е нейна страст още от ранно детство, когато от скука се обръща към червената рецептурна книга на майка си. След консултация с баба си, тя приготвя първия си тутманик и от тогава не спира да се изявява пред печката и котлона. Завзела кухнята и вдъхновена от удоволствието, което изпитва от приготвянето на вкусотийки, тя усеща и удоволствието на своите родители и приятели, които допълнително я мотивират. Снежана дори заяви, че хоби –готвачите до голяма степен са егоисти, защото се хранят от това да радват околните.


Започнала да работи едва на 17 години, за да докаже своята самостоятелност, първоначално тя гледа децата на немско семейство. След това заминава в Германия заедно с тях, научава езика, завършва образование и след 7 години се завръща за кратко в България. На сватбата на своя приятелка се запознава с бъдещия си съпруг – българин, израснал в САЩ. Следвайки любовта си, тя заминава за Америка, но не успява да възприеме страната като свой дом. Изправена пред труден избор и носейки отговорността за бъдещето на детето си, Снежана решава да се завърне у дома, дори с цената на провален брак. В момента работи в голяма IT компания, грижи се за дъщеря си и продължава да се предизвиква с нови рецепти и техники в кухнята.