Снощи кухнята на MasterChef по bTV се раздели с още един впечатляващ хоби-готвач – Цветанка Славкова. След многократни доказателства за таланта си, тя се поддаде на стреса да се изправи срещу приятелката си Михаела и призна, че никога не се е чувствала по-изморена в кулинарното шоу на България. Въпреки че беше силно мотивирана да надделее в дуела с Йорданка, един пресолен праз й отне престилката.

Самата тя отдава невниманието към детайла на самоувереността в бързината си, но е щастлива, че е изградила истински приятелства на кулинарната арена. Научила множество нови кулинарни техники, опознала интересни продукти и усетила подкрепата от близките си, Цветанка сподели през зрителите на „Преди обед“ по bTV, че винаги е била притеснителна, самокритична и има склонност да се подценява. На финала на своето участие в MasterChef, Цветанка получи искрен комплимент от Chef Андре Токев, което за нея е още по-ценно поради честта да застане рамо до рамо с професионалисти от неговия ранг.

Съпруга и майка на три деца, Цветанка призна, че борбата за престижната титла, голямата награда от 100 000 лева и курс в Le Cordon Bleu Лондон е коствала доста на мъжа й. Наложило му се е да стане още по-организиран, докато тя е била в почти 24-часов режим на готвене. Мобилизацията и адреналинът са й помогнали да съчетае тежкия режим на MasterChef с грижата за семейството, но правилното разпределение на задачите у дома не й е чуждо. Свикнала да балансира мужду работа на пълен работен ден, писане на домашни и кулинарни изненади за мъниците, Цветанка разчита до голяма степен на отговорната си 8-годишна дъщеря. Тя сподели пред Деси и Сашо, че геройски е минала през процедура инвитро, която й подарява момиче и момче близнаци. След това се появява и малкият й син, който според нея е най-глезеното дете в България. Завършила текстилна техника, Цветанка работи в търговска фирма, която предлага шивашки консумативи, заедно със съпруга си. Те отгледжат децата си сами и се стараят да ги възпитат в здравословни хранителни навици, включващи богато разнообразие от плодове, зеленчуци и млечни изделия. И двамата вярват в силата на личния пример, демократичния избор и значението на откритите разговори с малките. Забранени храни няма, но всичко приготвя сама, за да минимизира консервираните и нездравословни храни, които консумират. Тя сподели, че децата й още от малки се включват в месенето, точенето и печенето, за да съчетават играта с полезни умения.