Зетят на социоложката Мира Радева - американецът Джаред напусна къщата на ВИП Брадър.

Той получи най-малко подкрепа от зрителите за оставане в риалитито. Така семейството на Мира в Къщата намаля с още един член, след като при предишните елиминации си замина мъжът с когото тя живее - Иво. В играта Радева продължава участие заедно с дъщеря си Ани, пише ''Всеки ден''.

Въпреки призивите на тъщата Мира да изгонят нея, вместо Джаред, публиката явно реши, че американецът й е най-скучен.

По време на изпитанията на номинираните за изгонване най-забавен беше моделът Мариян Кюрпанов. Той беше подложен на препитване като ученик - с диктовка по български, със задача на картата на България по география и с тест по история. На диктовката Мариян получи добър 3,75, като се издъни с доста грешки, включително как се пише "нощта".

По география моделът направи "миш-маш" с български градове, като дори прати Силистра в Румъния. Остави града отвъд Дунава, тъй като не знаел къде се намира, но в крайна сметка се добра до оценка 4. Най-добър Мариян беше по история, като допусна само една грешка, посочвайки Карлово, а не Копривщица като място на избухването на Априлското въстание. Така с много добър 5 по история красавецът стигна до 4,25 обща оценка от изпита по три предмета.

"Врагините" в кухнята Мира и Ваня пък готвиха в своето предизвикателство риба. Социоложката загуби срещу безнесдамата по общата преценка на съквартирантите. Може би заради успеха в кухнята, Червенкова беше първата спасена от изгонване от зрителите.

Зетят на Мира Радева пък греба тор с вила в селски обор, дои неуспешно крава и гони прасета да ги нахрани. Накрая изпитанието на Джаред приключи с ракия и шкембе чорба. Нашенската кулинарна комбинация явно го стимулира да изрецитира без грешка "Аз съм българче". Както и тъща му Мира, която поиска зрителите да спасят Джаред, та да остане при дъщеря й Ани в Къщата, а тя да си ходи при любимия Иво.

Другият номиниран - ексцентричният футболист Стойко Сакалиев, бе предизвикан да е водещ на свое собствено предаване "От Воле със Саката". Бургазлията подходи напълно сериозно с горещи репортажи от живота на виповете и провокативни въпроси към съквартирантите си. Представи се дотам добре, че да получи намек от коментаторите в студиото как Гала трябва да го вземе в "На кафе".